//Kalendár 2025 “Hrdé Košice”

Kalendár 2025 “Hrdé Košice”

Folklórny súbor Železiar sa už 60 rokov snaží o uchovávanie a šírenie našej krásnej tradičnej kultúry v rôznych podobách. Jednou z nich je kalendár, ktorý vydávame už niekoľko rokov.

Na rok 2025 sme pre Vás pripravili kalendár s názvom “Hrdé Košice”.

V kalendári môžete vidieť známe košické osobnosti, na ktoré sme všetci hrdí, že reprezentujú naše krásne Košice a východ Slovenska a sme hrdí aj na našu tradíciu, ktorú predstavujú kroje, v ktorých sú osobnosti oblečené.

Mnohí z nich mali na sebe originálny kroj prvýkrát v živote. Mnohým sme splnili sen, niektorí prekonali prvotné predsudky. Fotenie bol jedinečný zážitok pre nás aj pre nich.

Ďakujeme všetkým za ich čas, ktorý obetovali nezištne na dobrú vec.

Aneta Paríšková, Judita Hansmann, Zuzana Jusková, Zuzana Paňková, Dana Košická, Ida Sandor, MUDr. Aurélia Kollová, Viktória Vargová, Peter Bič, Branislav Koniar, Lukáš Adamec, Stanislav Pitoňák, Milan Kolcun

Výťažok z predaja kalendára bude venovaný organizácií Svetielko pomoci, ktorá SVETIELKO POMOCI poskytuje adresnú a praktickú celoročnú pomoc deťom s onkologickými a hematologickými ochoreniami v liečbe, po liečbe, v terminálnom štádiu života. Podporuje rodiny, ktoré stratili dieťa v dôsledku rakoviny. Pomoc je bezplatná a poskytovaná v rámci Košického a Prešovského kraja.   https://www.svetielkopomoci.sk/

Vyzbieraná suma im bude odovzdaná 1.2.2025 na ich každoročnom plese.

Kalendár si môžete zakúpiť TU:

https://docs.google.com/forms/d/1woFQOGpqa38MHEN9_Pz8BTKwMZLzsP_EZUOLb-JcS3s/edit

2024-10-24T16:59:06+00:00